Bareboat zeiljachten – Bespaar geld met een Bareboat jacht

Het gaat niet alleen om de enorme vrijheid die bareboat zeilen u verschaft, het kan ook nog weleens goedkoper zijn dan een doorsnee vakantie. Als u allemaal eilandjes zelf wilt bezoeken en iedere keer met een andere Bareboat sailing yachtspublieke boot over moet varen kost dit erg veel geld. Evenals wanneer u dan telkens in een ander hotel moet verblijven tijdens deze reis. Dus, bespaar geld met een bareboat jacht. Dit kan onder andere omdat u gewoon op het zeiljacht kan blijven slapen. In plaats van al deze extra kosten kunt u genieten van alle gewenste privacy en ook nog eens op plekjes komen waar elke gewone toerist zelden gezien zal worden. Daarnaast weet u van tevoren wat de reis ongeveer gaat kosten en kunt u zelf al allerlei dingen voor onderweg meenemen. Eigenlijk heeft het bijna nagenoeg pluspunten. Ondanks dat het een vakterm is waarbij velen nog niet direct weten wat het betekend wordt het wel een steeds populairdere manier van vakantie vieren.

Vooral in het Middellandse Zeegebied is deze vorm van zeilen steeds meer aan bekendheid aan het winnen. Het is leuk om met groepen te ondernemen plus dat het legio mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk in korte tijd te zien. Onderweg geniet u desondanks nog steeds elke dag van een vakantiegevoel in plaats van dat u veel in lange rijen moet wachten. U zult ook geen hinder ondervinden van hete bussen, lange wachtrijen op vliegvelden of wat dan ook. Sterker nog, onderweg kan iemand nagenoeg doen waar diegene zin in heeft. Zwemmen, van het weer genieten, onderweg ongerepte plekjes ontdekken, het kan allemaal.

Vooral Griekenland is een land waar bareboat zeil jachten graag gehuurd worden door bezoekers. Het land heeft dan ook zoveel eilanden dat deze onmogelijk met veel in korte tijd bezocht kunnen worden zonder een eigen boot te hebben.