Dingen om rekening mee te houden tijdens een zeiltrip

Wat zijn er veel dingen om over dit onderwerp te benoemen. Het houdt eigenlijk nooit op. De vele, uiteenlopende elementen die bij het zeilen in het algemeen maar eveneens een enkele zeil trip komen kijken zijn er velen. Niet alleen spelen heel veel factoren iedere keer dat iemand voor een zeiltocht erop uit gaat weer een grote rol, eigenlijk weet u nooit wat u nu precies aan gaat treffen. Laat niemand zich hier echter door sailing triptegenhouden, want dit is nu eenmaal een van de charmes van zeilen in het algemeen. Net als het weer. Ook al kan dit ieder moment omslaan, het is misschien wel juist een flinke storm of regenbui waardoor iemand de adrenaline voelt gaan stromen. De uitdaging om dan een tocht goed te laten doen verlopen is alleen maar des te groter.

De voorbereiding is in zo’n geval van essentieel belang. Zorg ervoor dat er geen toeval meer bestaat of dit tot zover mogelijk uitgesloten wordt. Door de juiste materialen en kleding te hebben bent u vaak al verder dan gedacht. Lees u altijd goed in en ga nooit zomaar ongetraind zonder begeleiding op pad.

Veiligheid is een ander punt wat allerminst onderschat mag worden. Iemand die hier niet veel bij stilstaat zal sowieso beter niet kunnen gaan zeilen. Wees altijd op alles wat in theorie maar kan gebeuren voorbereid. De nodige praktijkervaring mag evenwel niet ontbreken. Buiten dat vele van deze maatregelen genomen moeten worden voor dingen die zelden voorkomen moeten ze wel absoluut genomen worden.

Vergeet op de laatste plaats vooral niet te genieten. Doe dit wel met een gerust hart, terwijl u zeker weet dat er niets is wat u nog kan verassen. Als dit eenmaal allemaal doorgenomen is geeft dat bij voorbaat al een veel lekkerder gevoel, ook voor anderen die eventueel meevaren.