Een eenvoudige zeiltocht op Key Largo

sailing trip in Key LargoWaarom zal iemand eigenlijk niet op of rondom Key Largo willen zeilen? Het staat namelijk sowieso garant voor een heerlijke dag ontspanning. Bovendien is het gebied geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. Tel daar het hele jaar door lekker weer bij op en eigenlijk kan deze bestemming van tevoren al niet meer stuk. Alleen van augustus tot november kan het hier eventueel stormen, maar verder is het hier niets anders dan genieten geblazen.
De vele resorts die het eiland rijk is maken het een vakantieplek bij uitstek. Ook de ligging net ten Zuiden van het schiereiland van ‘the sunshine state’ Florida is meer dan mooi. Key Largo is dan ook onderdeel van de Florida Keys, een eilandengroep net onder de gelijknamige staat zelf gelegen in de golf van Mexico.

U zult niet de enige zijn die deze bestemming uitkiest om te gaan zeilen. Niets voor niets is dit pareltje van een eiland omringd door heldere wateren zo gewild. Het valt uiterst goed te combineren met een gewone vakantie. Daarnaast bieden de meeste resorts zelf al de verhuur van boten aan. Nog beter, op de meeste kunnen ook lessen genomen worden. Ze hebben zelfs ware zeilscholen. Dit is weer een leuke manier om andere zeilers te ontmoeten, van alles en nog wat bij te leren en ervaringen uit te wisselen.

Om het kort samen te vatten is Key Largo een van die plekjes op de wereld waar iedere zeiler het goed naar de zin zal hebben. We zijn er eigenlijk wel van overtuigd dat iedere vakantieganger dat hier heeft. Maar voor zowel de ervaren als minder ervaren zeilers is dit een stukje van de aarde om absoluut van te smullen. Laat u inspireren door dit gebied wat een ware lust voor het oog is voor iedereen die van zeilen houdt.