Neem een zeilcatamaran reis – Er is genoeg ruimte om u te bewegen

Het zeilen in een catamaran is toch net weer iets anders dan menig doorsnee zeilreis. Dit type schip heeft een geheel eigen uitstraling en is een mooie afwisseling voor degene die iets werkelijk unieks wil ervaren. Verschillende karaktereigenschappen van de catamaran maken het een uitermate geliefd alternatief voor menig zeilreis. Al deze voordelen zijn wat deze vorm van zeilen zo leuk maken. We noemen er even een aantal voor u op:

  • Catamarans zijn heel erg ruim
  • Ook in ondiep water kan met een catamaran gevaren worden
  • Ze kunnen grote snelheden bereiken
  • Een catamaran geeft veelal meer privacy dan een normale zeilboot
  • Catamarans liggen heel erg stabiel op het water

catamaran tripDit is slechts het topje van de ijsberg, al met al zijn er nog veel meer dingen die deze vorm van zeilen zo uniek maken. Wat het vooral is, zijn de leuke plekken die door het makkelijke varen in ondiep water veel sneller toegankelijker worden. Het is zo een stuk eenvoudiger om op eigen houtje de meest afgelegen, verlaten en exclusieve plekjes te ontdekken, daar waar dit normaal gesproken nog weleens bemoeilijkt wordt.

De snelheid is een volgende element wat voor mensen die daar van houden de doorslag zullen geven om eerder voor een catamaran dan een normale zeilsloep te kiezen. Met de wind door uw haren op volle snelheid over hemelsblauw water razen kan natuurlijk heerlijk zijn, al zullen anderen weer de rust boven de snelheid verkiezen.

Op bekende zeilbestemmingen is er vaak een ruim aanbod te vinden voor de huur van een catamaran. Dit kan dan ook met een ruime groep. Sommige catamarans zijn tot wel 10 Ć  15 meter groot en kunnen zelfs aan tien personen of meer tegelijk plaats bieden. Daarnaast zijn er meerdere losse compartimenten zodat iedereen tegelijkertijd de privacy krijgt die verlangt wordt tijdens het varen.