Picknick op de zeilboot, voor een dag of zeilen tijdens zonsondergang

Het kan als een vorm van pure romantiek beschouwd worden. Niet veel dingen zijn mooier dan een heerlijke picknick of diner op een zeilboot. Op het dek genieten van heerlijk eten en drinken terwijl u net naast een prachtig strand of verlaten eiland ligt met uw zeilschip. Gewoon picknicken kan al super zijn tijdens de meeste gelegenheden. Tijdens het zeilen worden dat soort dingen echter altijd net weer iets mooier.

Picnic on the sailboatDit geldt zeker voor de meer tropische, verre bestemmingen maar kan ook wel degelijk in ons eigen land. Vele bootverhuurbedrijven in alle uithoeken van Nederland waar maar water te vinden is wat bezeild kan worden kunnen hiermee helpen. Indien u een eigen boot bezit is het al helemaal niet zo moeilijk om de juiste spullen mee te nemen en te genieten van een echte picknick. Het enige wat nog van belang is om net dat perfecte moment dat de zon opkomt of ondergaat, of gewoon heerlijk schijnt, te kiezen.

Vooral in Nederland kan er bij de huur van vele boten gelijk een picknickmand bij verkregen worden. Zo hoeft u zelf niet meer aan de boodschappen te denken waardoor al helemaal alle zorgen weggenomen worden. Het fijne is dat ze vaak ook nog samengesteld kunnen worden op uw specifieke eetwensen. Dit kan gewoon bij de totaalprijs van het huren inbegrepen worden. Zo zorgt u er gelijk voor dat een dagje op de zeilboot dubbel zo onvergetelijk kan worden.

Sommige verenigingen organiseren ook speciaal zeiltochten met picknick. Dit kan met grote groepen zoals een uitje van een bedrijf of andere vereniging. Op deze manier kan er wat over zeilen geleerd worden terwijl er tegelijkertijd genoten kan worden van een heerlijk picknick. Vaak gaat er dan een instructeur mee die alles kan vertellen over zeilen en de groep zodoende de basis kan leren.