Waar kunt u de ideale zeilvakantie beleven?

Dit is een vraag die een ongekend aantal mogelijke antwoorden oplevert. Zovele plaatsen op de wereld lenen zich immers prima voor een top zeil vakantie. Of u nu in Europa blijft op niet al te lange afstand, of graag de verste uithoeken van de wereld opzoekt. Op de meeste van deze plaatsen is zeilen een waar genot. We doen dan toch maar even een greep en zullen een paar van deze bestemmingen op sommen;

  • Zuid-Italië
  • De Seychellen
  • Belize
  • Tahiti
  • Thailand
  • Griekenland

Southern ItalyWe hebben expres zowel bestemmingen die relatief dicht bij Nederland als bestemmingen die aan de compleet andere kant van de wereld liggen genomen. Zo wordt het duidelijk dat zeilen dus ook voor ieder budget kan, evenwel als voor mensen die slechts een paar weken vakantie hebben als zij die alle tijd van de wereld hebben.

In het gebied op en rond de Middellandse Zee is het sowieso ideaal om te zeilen. In de wintermaanden van november tot eind maart kan het nog wat koud zijn voor deze activiteit. De rest van het jaar is het over het algemeen wel heerlijk toeven in dit gebied in Zuid-Europa. Omdat het allemaal aardig dicht bij elkaar ligt is het ook gemakkelijk om in korte tijd meerdere landen aan te doen, voor de afwisseling.

De overige bestemmingen bieden nagenoeg het hele jaar ontzettend goed weer. Vaak is er wel een regenseizoen, al is het dan nog steeds vrij warm. Verder is het dus altijd goed. Het maakt dan ook weinig uit welke van deze bestemmingen uw voorkeur geniet als u puur voor het weer gaat. Toch kan ieder gebied weer anders zijn qua natuur, omgeving en flora en fauna, wat het juist zo interessant maakt om zoveel mogelijk te zien. Probeer dan ook zoveel mogelijk van deze plekken te zien, al is het maar alleen omdat het kan!